Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 11:50 - Не на домашното насилие! Слаба ли е българската жена или Адам е неуверен в себе си?
Автор: elina71 Категория: Тя и той   
Прочетен: 4419 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 15.04.2010 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Слаба ли е българската жена или Адам е неуверен в себе си?



  Явно българина  предпочита  юмручното право  пред вербалните битки, пък били те предварително обречени. Факт, че не малка част от жените могат да доставят удоволствие и да закарфичат безпомощно, само с една единствена дума произволно избран опонент от мъжки род. Има Еви, които приемат насилието като даденост, като нещо естествено и най-вече като нещо, което са заслужили.А трябва да се борят ,да вдигнат глава ,за да не потънат и да не се удавят в собствената си слабост.
image
        Ограничени и комплексирани съпрузи си позволяват издевателстват над майките на децата им по начин на който би завидял и Гестапо. По-страшно от боя е единствено психическият тормоз, но той е патент на две коренно различни групи мъже. Те са или много умни и с ниво на интелигентност над средното, или природно тъпи и необразовани. Ако жената има лошия късмет да попадне на тормозител от този тип, то тя сериозно е загазила. Лошо в случая е не само унижението което преживява,но и липсата на подкрепа от близки и приятели тъй като Ева го прикрива по разбираеми или неразбираеми причини.
Да не подценяваме психическото насилие!
Къде е детето в този грозен филм,дали не ни чува,дали не гледа страшните сцени...
Ти и само ти определяш бъдещето на детето си!!!!

image
     Мъжът насилник безпогрешно "надушва" жената-жертва.Както и тя го усеща.Това е някакъв подсъзнателен избор.Може би е следствие на ненормална семейна среда,в която детето остава с впечатлението,че насилието е нещо нормално и е част от семейния живот.Може би е някакъв мазохизъм от страна на жената.
image
      Има някои жени, които казват, че остават при тормозещите ги мъже само заради децата си, да не развалят семейството си, но, по дяволите, какво е това семейство, в което няма мир, а само страх и сълзи...Вместо да се съжелявате, жени, помислете за себе си и за децата си...Кой би могъл да издържи дълго на такава обстановка?Най-много да свършите в някоя психиатрия или болница с дълбоки физически и психически наранявания...Не си го причинявайте...Дори веднъж да ви удари мъж, Имайте сили и се изправете срещу насилника! Ще се почувствате свободни, когато разберете колко много от живота си сте могли да пропуснете, оставайки с него! 
             Когато наистина си срещнал човек, на пръв поглед съвсем нормален и т.н., тогава изведнъж при една такава ситуация се чувстваш много объркан. Образът, който си изградил първоначално в момента рухва и на теб ти е трудно да приемеш това. Тогава започваш да търсиш опавдания,защото самия факт,че ти си видял в този човек нещо хубаво не ти позволява да гледаш трезво и търсиш начин по който можеш да го оневиняваш. 
          Търсиш да се самообвиняваш, търсиш причината, а не решението на проблема. В едно такова домашно насилие съществуват няколко фази, които според мен голяма част от потърпевшите жени преминават, макар и подсъзнателно. Започваш да го оправдаваш и да се самообвиняваш. Осъзнаваш,че това става един кръг, от който не можеш да излезнеш и разбираш,че хората не стават насилници за ден или два. Започваш да усещаш отчаянието и да го допускаш да те контролира. Преминаваш фаза, в която когато нещата наистина са системни, да се озлобяваш, с идеята, че тази злоба би ти дала мотивация и сила да преодолееш проблема. Страх и неувереност се появяват и си намират "удобно" място в душата ти,а искаш и ти да си ЧОВЕК!
Уви, живеем в такъв свят...


***************
с помощ от razkritia.com  



Гласувай:
13



1. divna8 - Домашното насилие е проекция на социалното и политическото! Взаимосвързани са !
13.04.2010 12:09
Насилникът "проектира" своята негодност в среда, която му позволи това. Някои го правят от страх, други - от садистични наклонности, проявили се пак заради неуспешно социализиране и приобщаване на личността. Вторите понякога имат двойнствен живот и почти шизофренни симптоми...
Трудно лечимо!!!

http://rosidi.blog.bg/tq-i-toi/2010/04/13/10-te-principa-na-gandi-da-promenim-sveta.527638

цитирай
2. elina71 - Това е живот...истински,ако успееш с правилата
13.04.2010 12:14
http://rosidi.blog.bg/tq-i-toi/2010/04/13/10-te-principa-na-gandi-da-promenim-sveta.527638
цитирай
3. анонимен - Аз не познавам такива мъже.
13.04.2010 15:52
Поне в моят кръг никога не съм виждал такова нещо.
цитирай
4. elina71 - Значи си щастливец
13.04.2010 18:03
Дано никога не попадаш в такъв ад,и не преживяваш болката на близките си хора
цитирай
5. victoriavselena - хубаво е да се замислим
14.04.2010 07:40
че не сме длъжни да приемаме насилието за даденост. То не е нещо нормално, не трябва да се търпи. Трябва да намерим сили и да кажем СТИГА!!!!
Защото насилниците са страхливци и те се плашат от противоотпор. СТИГА!!!
цитирай
6. анонимен - Браво! Бойни жени!
14.04.2010 20:46
Аз харесвам такива. С достойнсдтво и безкомпромисни.
цитирай
7. tanyarisemova - нещо извън постинга, но важно и моля за разпространение
16.04.2010 20:38
В навечерието на
24 май – ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА
и откриването на комплекс „Свети Николско училище”

сдружение „Свищов-минало, настояще, бъдеще”
обявява

ученически конкурс за написване на есе
на следните теми:

1. Учителят Христаки Павлович и неговото „Свети Николско училище”
2. „Свищовското училище е главно
сос наука оно е славно” (Йордан Хаджиконстантинов-Джинот)
3. „А ти, малко градче Свищов… пръскай от тебе във всички
околни градове светлината на просветата!” (Антон Цанков)
4 .„На книга да учат, добро да сполучат”(Иван Вазов)
5. Моето училище-вчера, днес, утре

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас. Задължително условие е есето да е авторско, да е написано на български език в Word формат, до 4 стандартни номерирани страници, в шрифт Times New Roman 12, двустранно изравнен. Есето трябва да включва информация за историята на образователното дело в Свищов, първите училища, дарители, учители и техните ученици.
На първата страница, без да бъде номерирана, участниците трябва да посочат избраната от тях тема, както и следните лични данни –трите си имена, училище, клас и класен ръководител, телефон за връзка и e-mail.
Есетата трябва да бъдат представени най-късно до 14 май 2010 г. на адрес: град Свищов, ул. „Цар Освободител №3”, стоматологичен кабинет на д-р Иван Динков-председател на сдружението или на e-mail st.nikolsko.school.complex@gmail.com
Имената на наградените автори ще бъдат обявени на 21 май (петък) от 17.30 ч. в комплекс „Свети Николско училище”, намиращо се на ул.” Тодор Хрулев” №2


Настоящият проект се реализира благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Общностно развитие и гражданско участие” с финансовата подкрепа на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elina71
Категория: Поезия
Прочетен: 286417
Постинги: 100
Коментари: 160
Гласове: 1628
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031